Huminsavak keletkezése

Humuszanyagok
A humuszanyagok a Földi élet biológiai-kémiai-geológiai bomlástermékei. A biomassza legnagyobb részét a humuszanyagok képezik. A mezőgazdasági és gyógyászati gyakorlatban a humuszanyagoknak tulajdonított pozitív hatások hordozói a huminsavak, amelyek kémiai értelemben jól definiálható vegyületcsoportot képeznek.

Humifikáció
A növényi anyag bomlásának első fázisában képződnek a huminsavak építőkövei, a nehezen lebomló vegyületekből: lignin, tannin, flavonoidok, stb. A növényi anyag többi része – proteinek, cellulóz, szénhidrátok – eltávoznak a biomasszából, illetve származékaik részeivé válnak a humusznak. A humifikáció későbbi fázisában a huminanyagok quinon- és karboxil csoportokkal gazdagodnak, majd polimerizációs folyamatokon mennek át. Kivételes geológiai körülmények között a folyamat visszafordulhat, levegő és víz kerül a rétegek közé, illetve a réteg felszínre kerül. Az így képződött szeneket nevezik természetesen oxidált-szeneknek, ásványtani néven “leonardite”. A huminsav alapú termékek előállítására ezek az oxidált állapotban konzerválódott leonardite rétegek, illetve néhány tőzegfajta használhatók. Meg kell jegyezni, hogy a világon nagyon kevés ilyen lelőhely létezik. A legjobb minőségű “leonardite” Magyarországon található.
Termékeink nyersanyagául Magyarországon bányászott, világviszonylatban is egyedülálló minőségű, természetes humusz ásványokat (leonardite és tőzeg) használunk. A bányászott alapanyagok egy részét fizikai előkészítés után értékesítjük biogazdaságoknak és huminsav gyártóknak. Saját huminsav kinyerési technológiánkra alapozva különböző feldolgozottságú termékeket állítunk elő a növénytermesztés, az állati takarmányozás, a környezetvédelem és a humán gyógyászat céljaira. (Dr Csicsor János) 

Huminsavas termékeink

https://weboffice.hlbs.eu/file/5283/HLBS%20TERM%C3%89KKATAL%C3%93GUS.pdf

Vásárláshoz kattintson :