Candida teszt 

Napjainkra már a candidiázis népbetegséggé vált. Jóléti betegségnek tartják,mert a szegényebb, fejletlenebb országokban jóval kevesebben fertőződnek meg!

A candidiázist kiválthatja a helytelen táplálkozás. Az állandó rohanásban nincs elég időnk normálisan étkezni, így a gyorséttermek kínálata közül választunk: hamburgerrel, kólával és már készételekkel teletömve magunkat. Ezek a termékek jórészt fehér lisztet, élesztőt, cukrot és tartósítószereket tartalmaznak, melyek a Candida legfőbb táplálékait képezik. Mivel vitamint és ásványi anyagot nem fogyasztunk eleget, az immunrendszerünk falai áthatolhatóvá válnak a fertőzések számára. A különböző baktériumölő szerek is legyengíthetik az immunrendszert. Az egyes sminktermékek elpusztítják a bőr bakteriális klímáját, így bejutnak a szervezetbe olyan baktériumok, melyek elősegítik a candida elszaporodását.

A hosszantartó antibiotikumos kezelés elnyomja a bélben a normális baktériumflórát, megindítva a Candida-gomba előretörését. A szintetikus fehérnemű megakadályozza a bőr légzését, amely így különösen érzékennyé válik a Candida-fertőzésre.

A stressz, az állandó hajtás, feszültség és teljesítménykényszer is legyengíti az immunrendszert, zöld utat biztosítva a gomba túlzott elszaporodásának. Természetesen az ember védekezik a fáradtság ellen, ám az alvás, a pihenés és a nyugalom helyett a nikotin, a különféle energia-italok és tabletták segítségében bízik – ám ezek a szerek, csak tovább rombolják az amúgy is meggyötört immunrendszert. (forrás: candidadieta.net)

 

Célszerű odafigyelni arra, érintett vagy-e!

A teszt kitöltése:

Számold  össze, mely tünetek jellemzők Rád!

Minden pozitív válasz 1 pont, a vastagon szedett tünetek esetében 2 pont

Ha az így kapott szám:

1.) Több, mint 8, a candidás állapot valószínű

2.) Több, mint 10, a candidás állapot majdnem biztos!

3.) Több, mint 14, a candidás állapot bizonyos

Van megoldás!

Kérdésed van? 

Keress meg:

Tóth Czere Istvánné, Éva

e- mail: www.evatothczere53@gmail.com

tel: 06 20 213 1591

skype: Éva Tóth Czere Istvánné

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük