Beteg föld, beteg növény, beteg ember!

Már több tudományos kutatás igazolta, hogy termőföldeink és ennél fogva a növények MÁR KÖZEL SEM tartalmazzák azokat az ásványi anyag mennyiségeket, amik a szervezetünk számára nélkülözhetetlenül fontosak. Az emberi szervezet csak minimális mennyiségben képes erre, az alapvető ásványi anyag bevitelt ősidők óta a táplálkozással biztosította magának az emberi szervezet. Földjeinket mára kiszipolyoztuk, megfeltőztük (az ipari méretű élelmiszer előállítás érdekében) mérgező anyagokkal, a termőföld ma már szinte steril. A növények így nem jutnak hozzá az ásványi anyagokhoz, az állattenyésztésre és az emberi fogyasztásra szánt növényi kultúrák egyre inkább értéktelenek tápanyag utánpótlás biztosítására!

Az ásványi anyagot a szervezet nem tudja előállítani, azt csak kívülről tudjuk bevinni. A táplálékainkkal már nem tudunk megfelelő mennyiségű ásványi anyagot bevinni, hiszen az állatok, növények szervezete is ásványi anyagok hiányától szenvednek! Nem tehetünk mást, mi magunk gondoskodunk erről, és étrendkiegészítők formájában biztosítjuk szervezetünk számára a nélkülözhetetlen ásványi anyagokat! Az ásványi anyagok, nyomelemek hiánya előbb utóbb komoly betegségek kialakulásához vezethet, sőt lelki eredetű tüneteket okoznak. Az erős ásványianyag hiány miatt a szervezet képtelen lesz a bevitt vitaminok feszívódására, feldolgozására is. Így hiába költünk pénzt a vitaminok szedésére, azok nem, vagy csak nagyon kis hatékonysággal képesek felszívódni!
A HUMINSAV az ásványi anyag pótlásnak egy egyszerű, ugyanakkor komplex módja! Magában foglal több, mint 70 ásványi anyagot, méghozzá szerves formában!
A huminsav képes arra, hogy sejtszinten kivezeti a nehézfémeket, egyéb lerakódott káros anyagokat, valamint ellátja ásványi anyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel a szervezetet, helyreállítja a test sav-bázis egyensúlyát!
A Huminsav jótékony hatásának ismerete évezredes múltra tekint vissza, de valamilyen okból egy ideig csipkerózsika álmot aludt, most a 60-as évektől kezdve ismét felismerték a huminsavban rejlő szervezet megújító képességet legyen szó termőföldről, növényekről, állatokról, vagy rólunk emberekről.
A huminsav (csak, hogy eszedbe juttassam korábbi infókat) egy növényi eredetű biomassza, több millió éves növények bomlási folyamatainak eredménye. Az elhalt növények mumifikálódása során megőrizték az élő szervezet számára jól hasznosítható, szerves állapotú ásványi anyagokat, nyomelemeket. Az emberi szervezet számára is fontos mikroelemek jobban felszívódnak és hasznosulnak szerves formában, mint a szervetlenek. A huminsavak optimális felszívódásának eredménye, hogy aktívan érvényesülhetnek a biológiai, vírus-, és baktériumellenes hatásai, valamint a kelétkötő képessége révén megköti és eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, így erőteljes hatása van az immunrendszer működésére.
A nemzetközi szakirodalom az alábbi fontosabb élettani hatásokat tulajdonítanak a huminsavnak:
Antoxidáns hatás: Rendkívüli hatékonysággal köti meg a szervezetben keletkező szabad gyököket. A szervezetben létező a szabadgyököket számos betegség okozóinak tartják. A szabadgyökök következtében megsérülhetnek a sejtek genetikai kódja,Enzim hatás fokozó: Az enzimek és vitaminok alapvető szerepet töltenek be az emberi szervezet működésében. Részt vesznek az energiatermelésben, különféle anyagcsere folyamatokban és a sejtszintézisben. A huminsavak hozzájárulnak az enzimaktivitás folyamatához.

Milyen hatást  gyakorol a huminsav a szervezetre?
 Stressz ellenes hatás: A huminsav befolyásolja a mellékvesék által termelt stressz hormonok – adrenalin és noradrenalin – hatását. Ezen hormonok magas szintje intenzív stresszt jelez. A feleslegesen képződő hormonokat a huminsav megköti, így azok nem képesek a sejtekhez eljutni és működésüket fokozni.
 Vírusellenes hatás: A huminsavak vírusellenes hatása régóta ismert a humán gyógyászatban. A huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.
 Sejtszintű hatás: Növeli a sejtfal áteresztő képességét, ez által segíti a szervetlen ásványi anyagok átjutását a sejtmembránon.
 Keláthatás: A huminsavak az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg (kelátkötés) vagyis a mikroelemeket úgy kötik meg, hogy közben szerves vegyületekké alakulnak, és így juttatják be a sejtekbe.
 Ásványi anyagok hasznosítása: Biztosítják a szervezet számára az optimális mennyiségű ásványi anyag felvételt, úgy hogy valószínűleg fékezik a feleslegesen nagy mennyiségben levő anyagok felvételét és a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét pedig segítik.
 Méregtelenítő hatás: Kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe például sugárterápia, kemoterápia során bekerült és felhalmozódott mérgező anyagokkal, toxikus nehézfémekkel és radioaktív anyagokkal oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
 Immunstimuláló hatás: Segíti az immunrendszer működését, serkenti az ellenanyag termelést és javítja a fehérvérsejtek aktivitását.
 Májregeneráló hatás: Elősegíti a májsejtek regenerálódását. Javítja a májfunkciót és segíti egyes májbetegségek megelőzését.
 Antibakteriális hatás: Serkenti a jótékony hatású baktériumok működését, és ez által gátolja káros baktériumok elszaporodását.
 Gyulladáscsökkentő hatás (pl. ízületi gyulladások)
 Vörösvértestképzésre gyakorolt hatás: Egyes kutatások eredménye szerint növeli a vörösvértestek oxigénszállító kapacitását, ezzel javítja az általános közérzetet és növeli az életerőt.

(forrás: Dr Podlupszki Csaba)