Amit a huminsavról tudni érdemes!

“Földanyánk biztosított számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára. Ezen az sem segít, hogy a teljesen kimerített talajainkon termesztett növényeket és az állatokat mesterséges szteroidokkal serkentjük nagyobb növekedésre.” (Dr Csicsor János)

Miről is van szó?

A humuszanyagok a Földi élet biológiai-kémiai-geológiai bomlástermékei. A Földön található szerves anyag (biomassza) legnagyobb részét a humuszanyagok képezik. A humusz (talaj-tőzeg-szén) a szárazföldi élet legfontosabb szilárd bomlástermékei.

02

A mezőgazdasági és gyógyászati gyakorlatban a humuszhordozóknak tulajdonított pozitív hatások hordozói a huminasavak. A huminsavak képződésének kiindulási anyagai az elhalt fás növényi részek, melyek kémiai-biológiai oxidációs-redukciós folyamatok során keletkeznek.

A huminsav egy olyan steril forrás a föld szintje alatt 5-6 méterre, amelyhez semmilyen szennyeződés nem fér hozzá a felszínről. A huminsavhoz szerves kötéssel kapcsolódnak az ásványi anyagok, amelyet a szervezet képes azonnal felismerni és beépíteni.

bakony
Magyarországon a Bakonyban a világ legkiválóbb minőségű huminsav készlete található!

 A huminsav olyan kész, szerves ásványi anyag forrás, amiben minden benne van  amire az emberi szervezetnek szüksége van!

Mi köze van a huminsavnak az egészséghez?

Dr.Linus Pauling kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai kémikus az ortomolekuláris medicin atyja fogalmazta meg talán a legkézenfekvőbben még az 1960-as években.

 

Dr. Linus Pauling

„Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel rendelkezzünk. Vagyis minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok, mikroelem, vitaminok hiányában kell keresnünk.”

Jó ha tudjuk:

Sajnos, amit megvásárolt táplálékkiegészítőkben ásványi anyagokat elfogyasztunk nem szerves, hanem szervetlen formában találhatók meg, így nem tudnak megfelelően hasznosulni, sőt akár problémát is okozhatnak azzal, hogy kicsapódnak vagy lerakódnak a szervezetben.

MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜNK ARRA, HOGY ÁSVÁNYI ANYAGOK VIGYÜNK BE A SZERVEZETBE?

Minden emberi szervezetnek 80-90 féle ásványi anyagra lenne szüksége. A tudományos kutatások sora igazolja, hogy a civilizációs betegségek hátterében nagyrészt az ásványi elemek hiánya áll.  A hiányzó ásványi anyagok pótlására viszont nem sok megoldás van. Ezek minőségi pótlására a tengeri són kívül a humin savak a megfelelő forrás.

Ahhoz, hogy az élő szervezetek jól tudjanak működni, a biokémiai folyamatok optimálisak legyenek elektronokra van szükség a szervezetben, tehát olyan anyagokra is amelyek képesek generálni ezeket a biokémiai folyamatokat. Az emberi szervezet tulajdonképpen egy elektromos szerkezet, szüksége van olyan anyagokra amelyekből elektromosságot tudnak előállítani.  Ebben nyújtanak segítséget a humin és fulvosavak magas antioxidánsok. A fulvosav a huminsavnak egy formája a különbség a molekuláris szerkezetüknek van.

Dr. Csicsor János a HLBS termékkutatási és fejlesztési igazgatója, vegyészmérnök. huminsav kutató. Ő volt az, aki a vörösiszap katasztrófa során neki köszönhető, hogy a huminsavas kezeléssel a szennyezett termőföldek semlegesítése megtörténhetett.
Munkássága során tagja lett a Nemzetközi Huminsav Társaságnak, a Nemzetközi Tőzeg Társaságnak. A Magyar Tőzegtársaság Kémiai Bizottságának elnöke, valamint a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének tagja is. Szakmai felkészültsége, tudományos ismeretei adták meg a szakmai hátteret ahhoz, hogy a humin és fulvo-savak ma a HLBS termékeit gazdagítják!

MILYEN HATÁSSAL VANNAK  A SZERVEZETÜNKRE A HUMIN ÉS FULVOSAVAK?

A huminsavak

  • több, mint 80 szerves ásványi anyagot, mikroelemet és nyomelemet szerves formában juttat be a szervezetünkbe.
  • Megkötik a szervezetben keletkező szabad gyököket, tehát magas antioxidás hatásúak.
  • Helyreállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát
  • Olyan szerves ásványi anyag források, melyek képesek áthatolni a sejtfalon, ezzel hatékonyan segítik a szervezetünk számára létfontosságú hatóanyagok felvételét.

A fulvosav molekula szerkezete miatt

  • lúgos és savas közegben egyaránt oldódik
  • sejtszintű méregtelenítő hatóanyag
  • képesek megnövelni egyes hatóanyagok (Q10, flavonoidok) aktivitását is.

Tehát a huminanyagok elengedhetetlenek szervezetünk optimális működése szempontjából. méregteleníts, szervetlen anyagok szervessé alakítása, azok sejtszintű bejuttatása.

A fenti állításból kiindulva logikus, hogy az étrendünket úgy kell alakítani, hogy naponta megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és mikroelemek vigyünk be a szervezetünkbe. Ezzel viszont óriási és egyben fizikailag megoldhatatlan problémába ütközünk. Ugyanis csak táplálékkal nem vagyunk képesek bevinni az elvárt mennyiséget a rossz minőségű, kimerült termőtalajnak köszönhetően. Tudományosan igazolható, hogy a gabona alapú élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök már csak töredékét tartalmazzák az 50 évvel ezelőtti vitamin- és mikroelem tartalmuknak.

Pharmakonzern Geigy (Svájc 1985), Lebensmittel Labor Karlsruhe / Sanatorium Oberthal (Németország 1996)
Pharmakonzern Geigy (Svájc 1985), Lebensmittel Labor Karlsruhe / Sanatorium Oberthal (Németország 1996)

Természetesen ez megmutatkozik az állati eredetű táplálékokon is, hisz a legelők, takarmányok is kevesebb vitaminokat és mikroelemeket tartalmaznak, így az állatok húsa is ebben a hiányban szenved.

   A HLBS termékeiben a huminsav központi szerepet játszik!

Tekintsd meg termék katalógusunkat!

55

A termékek különlegessége, hogy az összetevők együttes alkalmazása során egymás hatását erősítik, így a termék kiemelt hatékonyságú. A huminsavat tartalmaznak a csokoládék, étrendkiegészítő kapszula, és a kozmetikumok több esetben tartalmaznak fulvósavat!

A  szervezetednek is joga van az egészségre!

Ajándékozd meg huminsavval!

A termékkatalógusunk áttekintésével megismerheted a

részleteket!

Csak kattintanod kell!

arrow-1591087_960_720HLBS_katalogus

Beszéljük meg a részleteket?

Hívhatsz: 06 20 213 1591

Írhatsz: http://www.evatothczere53@gmail.com

skype-n: Éva Tóth Czere Istvánné

43

Baráti üdvözlettel:

1

Éva